Väntesorg

On-demand


Hur förhåller man sig till ovissheten om hur länge ens barn ska leva? Vad blir viktigt när vi inte vet hur länge livet varar? Hur är det att leva med väntesorg?

Anna Pellas föreläsning utgår ifrån hennes nya bok "Väntesorg". Dottern Agnes tillhör en helt ny generation unga som kallas ”de nya överlevarna”. Men vardagen är skör och inte på något sätt självklar. Samhället står på många sätt oförberett när Agnes, som har en svår flerfunktionsnedsättning, blir vuxen.

Boken Väntesorg är dagboksanteckningar, skrivna till Agnes. Vi får följa Agnes under tonårstiden och när hennes föräldrar så småningom förbereder hennes flytt hemifrån – samtidigt som Agnes försämrade andning påminner dem om att sanden i hennes timglas håller på att rinna ut.

Dagboken till Agnes handlar om hur det är att leva med vetskapen om att man kommer att förlora sitt barn.

Föreläsningens innehåll:

  • Anna berättar om Agnes och varför hon skrivit boken
  • Om vad "väntesorg" innebär.  Begreppet var med på förra årets nyordslista.
  • Vilket stöd och bemötande som behövs när man lever med väntesorg.

Annas föreläsning riktar sig till dig som är anhörig, jobbar inom LSS, personlig assistans eller bara är intresserad av att höra mer om Anna och Agnes historia. 

 

Tid och datum: Fredagen den 21 april kl 12.00 -13.00

Föreläsningen är gratis och sänds digitalt. Kan du inte se föreläsningen live? Anmäl dig ändå så får du ett mail till den inspelade föreläsningen efteråt. Den går att se till och med 20 april 2024.

Här kan du läsa en artikel som Anna Pella har skrivit om Väntesorg  

Anna Pella

Författare, journalist och föreläsare.

2022 kom hon ut med boken Väntesorg (Libris) som är en fristående uppföljare till När du ler stannar tiden (Libris 2017). Anna har medverkat i SVTs intervjuserie När livet vänder och Sveriges radios Svenska berättelser som hon senare även framförde på Dramaten. Anna Pellas egen familj är förlaga till barnboksserien Funkisfamiljen (Libris) och Våren 2023 blir barnboksserien en landsturnerande teaterföreställning av Torgteatern under namnet Operation slutstirrat.

Angelika Strandberg

Moderator och marknads- och kommunikationsansvarig, Humana Assistans AB

Dela sida