NPF i familjen? Klara sommarlovet på bästa sätt!

Personlig assistans

15 Maj, 2023

Hur ska man klara av den sista tiden till sommarlovet och hur orkar man med ett sommarlov? Ska jag behöva jobba för att få vila? Hur ska jag orka? Hur ska det bli för mitt barn? Hur ska familjen få allt att funka? Hur mycket bråk kommer det att bli?

Många föräldrar och anhöriga till barn med NPF diagnoser kan känna oro inför förändringen och bristen på rutiner som plötsligt uppstår när sommarlovet knackar på dörren. Just när man kanske fått in rutiner som fungerar, tider, skola, frukost, aktiviteter eller vad det än må vara så kommer sommaren och allt ställs på ända. Kanske är det också så att barnet checkar ut lite innan sommarlovet börjat?!

Vi är glada att välkomna Sara Melin tillbaka till Fokusfredag där hon kommer att dela med sig av strategier och tips för sommarlovet. Och delar givmilt med sig av vad som fungerar och kanske inte har fungerat hemma hos dem.

Livet som NPF förälder är inte lätt. Sara är mamma till barn som har olika diagnoser som ADHD, ADD, ångest, dyslexi, Autismspektra. Sara själv har varit utbränd vid 3 tillfällen. Hur har hon lyckats vända en nedåtgående spiral till en positiv?

Se Saras föreläsning med konkreta tips och råd för att klara sommaren som förälder med NPF! 

Digitala föreläsningen är kostnadsfri och ca 1 timme lång.

Föreläsare: Sara Melin "Lilla Speedos mamma"

Se också Saras förra föreläsning som är en av våra mest visade och uppskattade föreläsningar: "Lilla Speedos mamma- Att leva med NPF i familjen" 

Dela video