Lilla Speedos mamma- Att leva med NPF i familjen

Personlig assistans

13 Maj, 2022

Sara är mamma till  barn med ADHD, ADD, Tourette, autypisk autism och en släng OCD (tvång). Hon har kämpat för att dels förstå sina barn, men också för att få omgivningen att förstå dem och deras behov.  Sara bestämde sig för att sprida kunskap om just NPF. Hon har föreläst flitigt runt om i Sverige sen 2015. Hon har varit med i Uppdrag granskning med bokstavsbarn och hennes son Ture har en egen serie på SVT play som heter ADHD extra allt. 

Det har varit en tuff men också en otroligt lärorik resa. - Jag skulle aldrig haft så många skratt, aldrig slitit mitt hår av förtvivlan och aldrig älskat så om jag inte hade mina barn säger Sara.

-Som en ”plusmeny” med extra allt på något sätt. Sara tar upp känslan som uppstod när barnen fick diagnoserna. Hur hon trodde att livet nästan var slut. Känslan av utanförskap och känslan av att inte förstå och känna sig missuppfattad. 

- Livet tog inte alls slut. Det gav så mycket mer

Lyssna på en igenkännande föreläsning som tar dig med på en krävande och utmanande väg. Sara vill förmedla hopp och hur mycket bättre livet kan bli med rätt bemötande och förståelse.     

Föreläsningens innehåll:

  • Vad händer när man får ett barn som inte riktigt är som alla andra?
  • Förväntningar på sin egen föräldraroll. Vad är egentligen rimligt?
  • Tips hur man får vardgen att fungera.

Digitala föreläsningen är kostnadsfri och ca 1 timme lång.

Föreläsare: Sara Melin "Lilla Speedos mamma"


Dela video