Ingen rök utan eld, eller? Fakta bakom IVO:s beslut och vår syn på saken

På begäran


IVO beslutade den 31 januari att dra in Humana Assistans tillstånd. Humanas ledning överklagade genast då man ansåg att beslutet var felaktigt. Vi pekade inte minst på brister i beslutsunderlaget men även i förutsägbarhet, rättssäkerhet och proportionalitet i det fattade beslutet. Vi förstår att många i vår omvärld har frågor om processen och för oss som bolag är det viktigt att vara helt transparenta mot allmänheten. Förvaltningsrätten beviljade Humana inhibition och efter alla turer är det nu dags att ta ett steg tillbaka och ge mer bakgrund.

Vad grundar IVO sitt beslut på – och vad anser Humana om det? Föreläsningen riktar sig till intresserad allmänhet, media/ledarskribenter, politiker myndigheter och handläggare det vill säga den är öppen för den som är intresserad. Humana Assistans chefsjurist Josefin Mikaelsson ansvarar för föreläsningen och blir intervjuad av Jonatan Arenius som har arbetat med kommunikation på Humana sedan 2006.

Läs en sammanfattning av läget här.
 

Föreläsningens innehåll

  • Genomgång av IVO:s kritik 
  • Vad Humana svarar på kritiken 

Josefin Mikaelsson

Chefsjurist

Josefin började intressera sig för LSS, Lagen och stöd och service till vissa funktionshindrade när hon själv fick en son med funktionsnedsättning. Hon bestämde sig för att läsa till jurist och har varit engagerad i funktionshinderrörelsen sedan 90-talet. Hon säger själv att hon arbetar med personlig assistans för att det är det viktigaste som finns och är förmodligen en av de personer i Sverige som är mest kunnig inom området.

Jonatan Arenius

Moderator, Chef internkommunikation

Jonatan Arenius fångar upp frågorna som kommer in i chatten och för samtal med Josefin. Jonatan har arbetat med kommunikation på Humana sedan 2006.

Angelika Strandberg

Dela sida