Framgångsfaktorer för att stödja personer med samsjuklighetsproblematik

13 September, 2024 08:30 Europe/Stockholm


Som samhälle har vi svårt att hjälpa personer med psykisk sjukdom och samtidig missbruksproblematik. Det leder ofta vidare till andra sociala problem så som ekonomisk utsatthet, hemlöshet och kriminalitet. Socialtjänst, sjukvård och rättsväsende lägger stora resurser på att hjälpa gruppen men har ofta svårt att nå fram med stödet, varför är det så svårt att hjälpa dessa personer? 

Humana har arbetat framgångsrikt med målgruppen i många år och delar i denna föreläsning med sig av sina erfarenheter av integrerad behandling.

Den digitala föreläsningen är kostnadsfri och ca 1 timme lång.

Kan du inte se föreläsningen live?
Registrera dig ändå, du får länken till den inspelade versionen i efterhand och kan se föreläsningen när det passar dig. 

Föreläsare:

Tobias Widar

Divisionschef Vuxen

Tobias är divisionschef på Humana och ansvarar för våra verksamheter i Sverige som vänder sig till vuxna personer med behov av stöd i heldygnsvård till följd av psykiatriska- neuropsykiatriska- eller missbrukarrelaterade problem. Tobias är fil. kand behandlingspedagog och har lång erfarenhet som både kliniker och chef på olika nivåer i verksamheter som är specialiserade på samsjuklighetsproblematik.

Malin Lager

Moderator

Ställ en fråga

Fråga som (logga ut)

Dela sida